Inre ansikten – en porträttsamling

Det är vackert att få porträttera en annan människa. Men också ett stort ansvar. Det är viktigt att hitta människor att spegla sig i för att förstå att vi inte är ensamma. Inse att livet är en resa och att vi om vi tillåter det alltid kan utvecklas. Många bär på mycket klokskap som samlats genom deras erfarenheter och som jag vill duka fram på ett tilltalande sätt.

Platsen och händelserna i porträtten är skapade av min fantasi samtidigt som det är en avgjutning av de porträtterades inre ansikten och en symbolvärld för vilka de är.

En så helt underbar text!

Den lockar fram hela spektrat av känslor inom mig.

Men känslan av kärlek och värme dominerar.

Fantastiskt vackert skrivet, Love 

Tina Afzelius

Min kommentar:

Inspirationen till porträtten är en bok av Tim Ferris som heter Tools of Titans. Det har varit en enorm inspirationskälla för mig. I boken beskrivs intervjuer med kända människor som delar med sig av sina verktyg längs deras resa. Min tanke var att göra något liknande men mina porträtt blev något helt annorlunda och beskrev människorna på ett mycket djupare plan. Själva processen att skriva har handlat om att snabbt låta orden flöda för att sedan polera dem med fint sandpapper.

Jag önskar innerligt att få bjuda in läsaren till lite mystik, inspiration, kärlek och glädje!