Leva centrerad – Baksidestext:

Sugs du upp av virvelvinden ibland?

Av kaoset, stressen, pressen och behoven?

Flyger livet runt, upp och i väg med dig?

Välkommen in i klubben.

Men vad innebär det att nå virvelns mitt?

Det stilla centret?

Tystnaden och lugnet?

Friden mitt i stormen?

Vad innebär det att leva centrerad?

Alla har möjlighet att koppla an till något opåtagligt och subtilt inom sig. Ett center som kan ge tröst och trygghet i en hektisk värld. Ett center som dock kan vara svårt att nå när vi snurrar runt i virveln.

Boken vill på ett vänligt och ödmjukt sätt föra dig bortom erfarenheten av världen till en kontakt med det som är konstant inom dig, det icke fysiska, det som alltid har varit och alltid kommer vara. Inte som en abstrakt bild utan som en direkt upplevelse genom bokens sidor. Här kommer du finna innerlighet och vägledning.

En djup önskan om att du ska koppla an till en känsla av att vara värdefull oavsett prestation i det yttre ligger som fundament för boken. För att nå detta uppmuntras du till självreflektion över de automatiska beteenden som alla har men också att lyssna in det som finns bortom dessa beteenden.

Genom insikterna kommer du börja se och ta dig förbi en världslig slöja som kan dölja ditt center.

När du lägger från dig boken hoppas jag att du fått en djupare insikt bortom det invanda, känner dig inspirerad och kan ta dig an virvelvinden från det stilla centret inom dig.

”Leva centrerad” innehåller synnerligen intressanta reflektioner och filosofiska tankar som verkligen ger läsaren en tankeställare. En stark text om att våga vara sig själv. Om människans behov av att sätta etiketter, och att vi måste lära oss att se bortom etiketterna. Om människans ”behov” av att göra bedömningar, och att vi kan lära oss mycket och må bättre av att inte göra dessa bedömningar. En text om att befria sig själv från förutfattade meningar. En text om personlig utveckling och mognad som verkligen hjälper läsaren att utveckla sig själv. En text om att lyssna till sin inre röst och finna inre harmoni. ”Leva centrerad” tar upp många viktiga ämnen som varje människa kan ha både glädje och nytta av att fundera över.
”Leva centrerad” blir en mycket bra och läsvärd bok!
Tack för intressant läsning!

Maria Veneke Ylikomi, Lektör

Min kommentar:

Det har varit en lång process. Det första utkastet gick visserligen på några månader. Men sedan började jag tvivla på mig själv och det jag skrivit och började mala sönder manuset vilket gjorde det ännu svårare.

Till sist var jag tvungen att gå tillbaka till början och jag började polera det ursprungliga manuset Försiktigt började jag känna att boken så som den blev började komma fram. Som en arkeolog som långsamt penslar bort sand från ett skelett. Varsamhet och ärlighet mot den ursprungliga texten blev till sist vägen framåt.


Läsprov ur boken – inledning kapitel 14 – Tiden och nuet:

Jag står och stampar i hallen. Fingrar på byxbenet och drar upp telefonen ur fickan och kollar tiden. Om jag kommer i väg om fem minuter blir jag bara tjugofem minuter sen till jobbet. Lillasyster ville inte gå på toaletten innan vi gick hemifrån och sitter nu i godan ro på toaletten på förskolan. Hon räknar toalettpappersrutorna och torkar sig väldigt noggrant. Trycket över bröstet klämmer åt när jag hör henne räkna, en, två, tre. Tydligen ska det vara tre rutor.

Det är långt till jobbet och kommer jag i väg för sent fastnar jag i morgontrafiken. Hon får en snabb puss på pannan när jag lett in henne i det stora rummet och sagt hej till fröknarna. Jag går med raska steg mot ytterdörren. ”Pappa!” hör jag henne ropa. Jag har knappt hunnit tänka tanken, ”vad är det nu? jag måste komma i väg” förrän hennes små ben sprungit genom korridoren och hon kastar sig om min hals, ”jag älskar dig”, säger hon glatt och ger mig en puss på kinden.

”Du är stickig” och utan att titta på mig springer hon in till de andra barnen. Jag tittar efter henne och säger tyst, eftersom hon är utom hörhåll, ”jag älskar dig med”. Jag ger mig av och i bilen tänker jag igenom allt som ska göras innan läggdags. Men pussen hänger kvar.

Nedan hittar du en provläsfil direkt från boken: